Rispudding med jordgubbssås

Rispudding med jordgubbssås
Foto: TV4

Rispudding med jordgubbssås

Av: Tomoko - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Receptet på rispudding med jordgubbssås är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 2 dl rårismjöl
  • 6 dl naturell sojamjölk
  • 1 dl vetemalt
  • 0,5 krm salt

Sås

  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk vetemalt
  • 1 msk kuzu, upplöst i lika mycket vatten

Gör så här

  1. Blanda rårismjöl och sojamjölk med en visp i kastrullen på svag värme.
  2. Rör med träslev tills blandningen blir tjock och rör ned vetemalt och en nypa havssalt.
  3. Häll upp i portionsskålar.
  4. Koka jordgubbar i vatten, tillsätt vetemalt och utrörd kuzu.
  5. Använd potatisstöt eller liknande för att mosa bären till en purékonsistens.
  6. Servera såsen varm över den kalla puddingen.