Rispudding med jordgubbssås

1 röst

Du behöver

  • 2 dl rårismjöl
  • 6 dl naturell sojamjölk
  • 1 dl vetemalt
  • 1 nypa salt

Sås

  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk vetemalt
  • 1 msk kuzu, upplöst i lika mycket vatten

Gör så här

  1. Blanda rårismjöl och sojamjölk med en visp i kastrullen på svag värme.
  2. Rör med träslev tills blandningen blir tjock och rör ned vetemalt och en nypa havssalt.
  3. Häll upp i portionsskålar.
  4. Koka jordgubbar i vatten, tillsätt vetemalt och utrörd kuzu.
  5. Använd potatisstöt eller liknande för att mosa bären till en purékonsistens.
  6. Servera såsen varm över den kalla puddingen.
24 maj 2012

Fler goda recept