Stekt gös
Stekt gös
12 ingredienser
Gösen serveras med en rökig blomkålsstuvning och stekt tomatsallad.
Se fler recept ur
Ingredienser
- 600 g gösfilé
- olja, till stekning
- 1 blomkål, i buketter
- 100 g rökt gös, i tärningar
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 200 g körsbärstomater, i olika färger och former, delade
- 1 dl sticklök, fint skivad
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, pressad
- Solrosskott, till servering
Gör så här
- Koka blomkålen mjuk i mjölk och grädde och red av lätt med maizena.
- Smaksätt med rökt gös och lite salt.
- Stek gösen i olivolja i het stekpanna cirka 1 minut på varje sida, tillsätt vitlök, delade tomater och lök i slutet av stekningen, deglacera med vinäger.
- Lyft ur gösen och smaka av tomaterna med salt och socker samt svartpepeppar.
- Servera gösen med blomkål och tomater.