Stekt gös

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Stekt gös

2

12 ingredienser

Gösen serveras med en rökig blomkålsstuvning och stekt tomatsallad.

Se fler recept ur

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

portioner4
  • 600 g gösfilé
  • olja, till stekning
  • 1 blomkål, i buketter
  • 100 g rökt gös, i tärningar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g körsbärstomater, i olika färger och former, delade
  • 1 dl sticklök, fint skivad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • Solrosskott, till servering

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i mjölk och grädde och red av lätt med maizena.
  2. Smaksätt med rökt gös och lite salt.
  3. Stek gösen i olivolja i het stekpanna cirka 1 minut på varje sida, tillsätt vitlök, delade tomater och lök i slutet av stekningen, deglacera med vinäger.
  4. Lyft ur gösen och smaka av tomaterna med salt och socker samt svartpepeppar.
  5. Servera gösen med blomkål och tomater.