Bräserad kålstock med rökt sidfläsk

Bräserad kålstock med rökt sidfläsk
Foto: TV4

Receptet på bräserad kålstock med rökt sidfläsk och timjan räcker till två förrätter.

Se fler recept från

Mitt kök


16 januari 2012

Du behöver

  • 1 st kålstock
  • 0,5 st gul lök i klyftor
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 1+1 tsk plockad timjan
  • vatten
  • smör till stekning
  • 50 g rökt sidfläsk i tunna strimlor

Gör så här

  1. Fräs kål i smör i en kastrull tills den tar lite färg.
  2. Tillsätt kummin, 1 tsk timjan, lagerblad och gul lök fyll på med vatten så att det täcker.
  3. Koka kålen mjuk under lock ca 30 minuter.
  4. Stek under tiden fläsket frasigt, häll av fettet.
  5. När kålen är klar skiva den tunt och reducera ned vätskan ngt.
  6. Servera kålen tunt skivad med lite vätska, plockad timjan samt stekt sidfläsk.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept