Smörrebröd med varmrökt lax
Smörrebröd med varmrökt lax
17 ingredienser
Smörrebröd med varmrökt lax, curry- och ärtröra, inlagd gurka och pumpafrö.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor grovt bröd
- 600 g varmrökt lax
- 1 tsk curry
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 bit färsk ingefära, finhackad
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk rapsolja
- 1,5 dl gröna ärtor
- 2 dl färskost
- 0,5 gurka, skivad
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl rörsocker
- 1 dl spenat
- 0,5 ask ärtskott
- 0,5 ask krasse
- 2 msk pumpakärnor
- salt
Gör så här
- Vispa ner sockret i ättikan, när sockret löst sig, skiva gurkan tunt och lägg i den.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en liten kastrull, tillsätt curry och fräs någon minut till.
- Häll i ärtorna och mosa allt till en röra.
- Blanda med färskosten, smaksätt med salt.
- Skär upp en skiva bröd, bred på lite av curry röran.
- Lägg på spenat, ärtskott och laxen bruten i bitar.
- Lägg en klick curry och ärtröra ovanpå, toppa med pumpafrö och kryddkrasse.