Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost

12 röster
20 min
4

Fylld pasta med krämig pastasås på tre sorters ost: tallegio, parmesan och ädelost. Toppa med bladpersilja. Använd färsk pasta så blir det en riktigt snabblagad rätt.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g taleggio
  • 50 g parmesanost
  • 50 g ädelost
  • 1 kruka persilja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Riv parmesan på grovt rivjärn, skär ner tallegion i mindre bitar, ta bort kanterna och bryt ädelosen.
  3. Koka upp grädde och mjölk i kastrull eller stekpanna.
  4. Tillsätt sedan all ost till grädden och mjölken och låt den koka ihop.
  5. Koka pastan och strimla persiljan.
  6. Häll av pastan och vänd ner den i ostsåsen tillsammans med persilja.
  7. Smaklig måltid!
4 november 2013

Laddar fler recept