Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost

koket.se
Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost

8 ingredienser

20 min

Fylld pasta med krämig pastasås på tre sorters ost: tallegio, parmesan och ädelost. Toppa med bladpersilja. Använd färsk pasta så blir det en riktigt snabblagad rätt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk tortellini
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g taleggioost
  • 50 g parmesanost
  • 50 g ädelost
  • 1 kruka persilja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Riv parmesan på grovt rivjärn, skär ner tallegion i mindre bitar, ta bort kanterna och bryt ädelosen.
  3. Koka upp grädde och mjölk i kastrull eller stekpanna.
  4. Tillsätt sedan all ost till grädden och mjölken och låt den koka ihop.
  5. Koka pastan och strimla persiljan.
  6. Häll av pastan och vänd ner den i ostsåsen tillsammans med persilja.
  7. Smaklig måltid!