Sommarsallad med varmrökt fisk
Sommarsallad med varmrökt fisk
14 ingredienser
20 min
Kvick sommarsallad med varmrökt fisk (till exempel makrill), ägg, rädisor och romkräm.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 2 varmrökta fiskar
- 500 g färskpotatis
- 3 gemsallad
- 1 kruka romansallad
- 1 knippe rädisa
- 6 ägg
- 1 kruka dill
- 1 rödlök
dressing
- 1 förp stenbitsrom
- 1 citron, rivet skal
- 1 knippe dill
- 2 dl turkisk yoghurt
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
- Blanda yoghurt med salt och peppar, tillsätt även citronskalet från en tvättad citron.
- Tillsätt rom och fintskuren dill. Låt dressingen stå kallt innan servering.
- Kyl äggen efter att de kokat klart och skär dem först vid servering.
- Klyfta ner rädisorna i önskad storlek.
- Bryt loss köttet från fisken och ta bort eventuella ben och skinnet.
- Skär löken tunt och skiva den kokta potatisen.
- Plocka ner all sallad i fina blad och lägg på ett fat.
- Toppa med potatis, lök, ägg och rädisor. Servera dressingen på sidan.