Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp
Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp
10 ingredienser
10 min
Förnya fredagsmyset med lite lyx! Popcorn täckta med parmesan samt löjromsdipp.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Popcorn
- 2 msk matolja, av mild typ solros eller varmpressad rapsolja
- 1 dl popcorn
- 2 msk smör, brynt
- 1 dl parmesanost, vällagrad, färskriven
- salt
Lyx chipsdipp
- 2,5 dl crème fraîche
- 50 g löjrom (eller sikrom)
- 1 kruka färsk dill
- salt
- peppar
Gör så här
Popcorn
- Häll olja i en kastrull, tillsätt popcorn (kastrullen bör vara av den storleken att du precis täcker botten med popcorn).
- Sätt spisen på medelvärme och lägg locket lite på glänt på kastrullen.
- Poppa tills det nästan slutat poppa, dra av värmen och lyft på locket.
- Häll ned smör och tillsätt parmesanosten, vänd runt några gånger och smaka av med salt.
- Man kan också lyxa till det och tillsätta färsk tryffel.
Dipp
- Blanda creme fraiche, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.