• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Västkustsallad

Västkustsallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Västkustsallad

9 steg att laga

12 ingredienser

Västkustsallad med persilja, vitlök och heta skaldjur.

Se fler recept från

Mitt kök


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 havskräfta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 kg räkor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 citron, zest
  • 1 romansallad
  • 12 små kvisttomater
  • 2 avokador
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Skala kräftor och räkor.
  2. Fräs 3 tomater i olivolja i en kastrull tillsammans med 3 vitlökar.
  3. Tillsätt skaldjurskalen och vatten så det täcker skalen.
  4. Sjud i 15-20 minuter. Sila bort skalen och koka ner buljongen tills en fjärdedel återstår.
  5. Koka musslorna i vitlök och vitt vin med lock tills de öppnat sig, ca 5 minuter. Häll spadet i räk/kräftbuljongen och plocka musslorna.
  6. Smaksätt buljongen med vinäger och ev lite salt.
  7. Blanda persilja, citronzest och riven vitlök. Skiva avokado och tomat. Lägg upp på ett stort fat och bryt romansalladen över.
  8. Fräs skaldjuren snabbt i smör, chili, paprika och tillsätt persiljeblandningen.
  9. Salta. Häll på dressingen på salladen. Toppa med skaldjuren och lite bladpersilja.