Västkustsallad

0 röster
4

Västkustsallad med persilja, vitlök och heta skaldjur.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 st havskräftor
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 kg räkor
  • 1 msk rökt paprika pulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • Vitlök
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 st citron, zest
  • 1 st romansalladhuvud
  • 12 st små kvisttomater
  • 2 st avokado
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Skala kräftor och räkor.
  2. Fräs 3 tomater i olivolja i en kastrull tillsammans med 3 vitlökar.
  3. Tillsätt skaldjurskalen och vatten så det täcker skalen.
  4. Sjud i 15-20 minuter. Sila bort skalen och koka ner buljongen tills en fjärdedel återstår.
  5. Koka musslorna i vitlök och vitt vin med lock tills de öppnat sig, ca 5 minuter. Häll spadet i räk/kräftbuljongen och plocka musslorna.
  6. Smaksätt buljongen med vinäger och ev lite salt.
  7. Blanda persilja, citronzest och riven vitlök. Skiva avokado och tomat. Lägg upp på ett stort fat och bryt romansalladen över.
  8. Fräs skaldjuren snabbt i smör, chili, paprika och tillsätt persiljeblandningen.
  9. Salta. Häll på dressingen på salladen. Toppa med skaldjuren och lite bladpersilja.
7 augusti 2012

Fler goda recept