Bookmaker toast med biff och pepparrot

POPULÄRT
koket.se
Bookmaker toast
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bookmaker toast med biff och pepparrot

10 ingredienser

25 min

En riktig klassiker är bookmaker toasten. Stekt biff,senaps crème, pepparrot och äggula på en smörstekt toast.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 biffar (av bra kvalitet) [ca 150-200 g/st]
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 kruka huvudsallad
  • 4 skivor bröd, typ surdegsbröd
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.
  2. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.
  3. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.
  4. Tvätta sallad och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparrot.
  5. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken.
  6. Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar skuret kött. Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i.
  7. Servera mackan genast med lite extra senapscrème till och njut!