Matig äggröra med chorizo

koket.se
Matig äggröra med chorizo
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Matig äggröra med chorizo

7 ingredienser

Matig äggröra med färsk chorizo, potatis, tomater och parmesan. Perfekt att laga på rester!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg
  • 2 färsk chorizokorv
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tomater
  • 200 g parmesanost, riven
  • 4 potatisar, kokta kalla
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka potatisen och skiva den färdigkokta potatisen i mindre bitar.
  2. Snitta upp korven, ta ut köttet och kasta skinnet. Hacka sedan köttet i små bitar.
  3. Hacka chilin fint och skär tomaterna i mindre tärningar.
  4. Stek sedan chorizoköttet i olja så att det blir tillagat och tillsätt sedan chili, potatis och tomater.
  5. Knäck äggen i en skål och slå på i pannan när övriga ingredienserna har börjat bli klara. Rör runt ordentligt så äggen blandas med allt.
  6. Slå upp äggröran på en tallrik och toppa med rikligt med parmesanost och hackad basilika. Smaklig måltid!