Röd dessert

Röd dessert
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Röd dessert

4

9 ingredienser

25 min

Gästkock Anne-Marie Wallgren gör en kryddig jordgubbsdessert. Oväntad kombination av jordgubbar, tomat, chiliketchup och brännvin.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g färska jordgubbar
  • 1,5 dl frystorkade jordgubbar
  • 1 förp jordgubbsglass
  • 1,5 dl chiliketchup
  • 0,5 dl okryddat brännvin/vodka
  • 2 kvisttomater
  • 4 kvistar färsk basilika
  • kaffeböna, krossade
  • chokladtryffel

Gör så här

  1. Spara 4 fina jordgubbar till garnering.
  2. Skär jordgubbarna i skivor och värm dem lätt i en stekpanna.
  3. Tillsätt chiliketchupen, värm allt och flambera i brännvinet/vodkan.
  4. Servera i dessertglas.
  5. Börja med att krossa de frystorkade jordgubbarna lätt och lägg dem i botten på glaset.
  6. Skeda upp 2 skopor jordgubbsglass.
  7. Häll över den ljumma jordgubbs/chilisåsen.
  8. Toppa med en kvist färsk basilika.
  9. Halvera kvisttomaten och ställ den med en hel jordgubbe fäst på toppen genom en tandpetare.
  10. Servera krossade kaffebönor med chokladtryffel samt varm kopp kaffe till röd dessert!