Tomatsallad med stekta kikärtor, kikärtsaioli och örter
Tomatsallad med stekta kikärtor, kikärtsaioli och örter
18 ingredienser
30 min
Fräsch och enkel smårätt med en växtbaserad majonnäs gjord på spadet från kikärtorna.
Ingredienser
- 2 bifftomater
- 1 silverlök
- 1 förp färdigkokta kikärtor
- 1 citron, skal och saft
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Aioli
- 2-3 msk kikärtsspad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 klyfta vitlök
- färsk persilja
- ca 2 dl rapsolja
- salt
Garnering
- färsk körvel
- färsk persilja
- färsk basilika
- oxalis
Gör så här
- Skär tomat och silverlök i tjocka skivor. Bränn snittytan med gasolbrännare. Marinera med olivolja, citronsaft- och skal.
- Stek kikärtorna i olja på hög värme.
- Plocka örterna och lägg i isvatten.
- Mixa kikärtspadet med senap, vinäger, vitlök, persilja och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på tallrik och garnera med örterna.