Tomatsallad med dragon

Tomatsallad med dragon
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Tomatsallad med dragon

8 ingredienser

20 m

En fräsch sallad med tomat, bönor, lök och dragon gör sig riktigt bra som tillbehör till kvällens middag. Eller varför inte servera den som en del av en härlig grillbuffé?

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 300 g gröna bönor
  • 600 g körsbärstomater (olika färger)
  • 3 schalottenlökar
  • 1 kruka dragon, hackad
  • 3 msk dragonvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Dela bönorna på mitten och koka dem i 2 minuter.
  3. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.
  4. Lägg bönorna i en bunke och fyll på med delade körsbärstomater.
  5. Skär schalottenlöken i ringar.
  6. Blanda ner tomaterna, schalottenlöken och hackad dragon bland bönorna.
  7. Slå på vinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Blanda och njut!