Tomatsallad med biscottato

Foto: TV4
Tomatsallad med biscottato
8 ingredienser
20 min
Ett mättande och smakrikt recept, perfekt för att ta tillvara på gammalt bröd. Toppa med mozzarella, riven parmesan eller konserverad tonfisk.
Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Receptet är hämtat ur boken "Den goda maten", Bookmark Förlag.
Läs mer
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 3 dl olivolja
- 1 dl rödvinsvinäger
- 4 skivor surdegsbröd (gårdagens eller krutonger av surdegsbröd)
- 500 g körsbärstomater
- 20 svarta oliver utan kärnor
- salt
- peppar
Gör så här
- Finhacka schalottenlöken och lägg i en skål.
- Blanda olivolja, rödvinsvinäger, lite salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över löken så att allt täcks.
- Bryt brödet i grova bitar eller förbered krutongerna.
- Skär körsbärstomaterna i klyftor och dela oliverna.
- Blanda tomaterna och oliverna ordentligt med dressingen och löken.
- Lägg ner brödet i blandningen strax före servering och rör om, häll på mer dressing vid behov.