Tomatchutney to die for

Tomatchutney to die for
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tomatchutney to die for

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m

Den här chutneyn är något utöver det vanliga! Testa att toppa din burgare med den vid nästa grillkväll, det kommer göra succé!

Indien i mitt svenska kök omslag

Mer inspiration!

Fler goda recept hittar du i Malins bok "Indien i mitt svenska kök"

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 2 rödlökar, skivade
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 msk curryblad (kan uteslutas)
  • körsbärstomater, gärna olika färger
  • 0,5 msk tamarindpasta (eller lite saft från en citron)
  • ca 0,5 krm strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Värm olja i en stekpanna.
  2. Fräs löken tills den är mjuk.
  3. Tillsätt ingefära, chili, senapsfrön och curryblad. Stek ytterligare några minuter.
  4. Lägg i tomaterna och låt allt fräsa i 5–10 minuter eller tills vätskan kokat bort.
  5. Smaka av med tamarindpasta eller citronsaft, socker och salt tills du får en fin balans.
  6. Servera ljummen eller kall. Den håller några dagar i kylen.