Tomat- och morotsmarmelad

Tomat- och morotsmarmelad
Foto: Mikael Göransson/TV4

Den här marmeladen med tomat, morot och citrus är lika god till kyckling och grillat kött som på morgonsmörgåsen.

20 juli 2017

Du behöver

  • 0,5 kg tomater
  • 2 späda morötter
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 3 msk ingefära, finriven
  • 0,5 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skär ner tomaterna i grova tärningar, skär bort stjälkfästet. Riv morötterna grovt. Dela citrusfrukterna i 4 klyftor och skiva tunt. Riv ingefära fint.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ingredienserna mjuka, ca 5 minuter och pulsa den sedan med en stavmixer. Låt den inte bli helt slät. Tillsätt sen syltsockret. Låt koka utan lock på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då.
Kommentera receptet

Fler goda recept