Tomat- och morotsmarmelad

Tomat- och morotsmarmelad
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Tomat- och morotsmarmelad

6 ingredienser

Den här marmeladen med tomat, morot och citrus är lika god till kyckling och grillat kött som på morgonsmörgåsen.

Ingredienser

  • 0,5 kg tomat
  • 2 morötter (späda)
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 3 msk ingefära, finriven
  • 0,5 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skär ner tomaterna i grova tärningar, skär bort stjälkfästet. Riv morötterna grovt. Dela citrusfrukterna i 4 klyftor och skiva tunt. Riv ingefära fint.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ingredienserna mjuka, ca 5 minuter och pulsa den sedan med en stavmixer. Låt den inte bli helt slät. Tillsätt sen syltsockret. Låt koka utan lock på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då.