Tom Sjöstedts bästa köttfärssås

koket.se
Tom Sjöstedts bästa köttfärssås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Tom Sjöstedts bästa köttfärssås

99

19 ingredienser

Alla kockar har sitt eget recept på klassikerna spaghetti och köttfärssås. Så här gör Tom Sjöstedt sin bästa variant - med grädde, vitt vin och champinjoner.

Ingredienser

portioner

köttfärssås

  • 400 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g champinjoner
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

  • 400 g strozzapetti

Garnering

  • 300 g små vita stenhårda champinjon, delade i klyftor eller skivade tunt
  • persilja, hackad
  • rosmarin, plockad
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Stek nötfärsen ordentligt i olivolja i en stekpanna. Blanda i tomatpuré, vitt vin, krossade tomater, grädde, chilipulver och rosmarin. Låt koka upp och småputtra.
  2. Dela champinjonerna, hacka lök och vitlök. Stek svampen i en egen stekpanna med smör och olja, tillsätt lök och vitlök mot slutet. Blanda ner svampen i köttfärsgrytan innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  4. Servera den nykokta pasta med köttfärssåsen, toppa med champinjoner, persilja och parmesan.