• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tom Sjöstedts bästa köttfärssås

Tom Sjöstedts bästa köttfärssås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Tom Sjöstedts bästa köttfärssås

4 steg att laga

19 ingredienser

Alla kockar har sitt eget recept på klassikerna spaghetti och köttfärssås. Så här gör Tom Sjöstedt sin bästa variant - med grädde, vitt vin och champinjoner.

Ingredienser

portioner4 portioner

köttfärssås

  • 400 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g champinjoner
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

  • 400 g strozzapetti

Garnering

  • 300 g små vita stenhårda champinjon, delade i klyftor eller skivade tunt
  • persilja, hackad
  • rosmarin, plockad
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Stek nötfärsen ordentligt i olivolja i en stekpanna. Blanda i tomatpuré, vitt vin, krossade tomater, grädde, chilipulver och rosmarin. Låt koka upp och småputtra.
  2. Dela champinjonerna, hacka lök och vitlök. Stek svampen i en egen stekpanna med smör och olja, tillsätt lök och vitlök mot slutet. Blanda ner svampen i köttfärsgrytan innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  4. Servera den nykokta pasta med köttfärssåsen, toppa med champinjoner, persilja och parmesan.