"Toast. Visst diggar vi alla en frasig, ostig toast? Speciellt om den innehåller gruyère på två olika vis. Jag serverar gärna min toast på en brygga med ett glas josigt, svalt rödvin." /Madeleine Jönstam
Ingredienser
Ostkräm
ca 80 g gruyèreost
100 g färskost
1 msk crème fraîche
1 klyfta vitlök (liten)
salt
svartpeppar
Toast
ca 80 g gruyèreost
surdegsbröd
dijonsenap
Zeta Prosciutto Cotto (går att utesluta)
majonnäs
smör
gräslök
Gör så här
Ostkräm
Riv gruyèreosten på den fina sidan av rivjärnet.
Blanda den rivna osten med färskost och crème fraîche till en kräm.
Riv ner vitlöksklyftan och smaka av krämen med salt och nymalen svartpeppar.
Toast
Skiva gruyèreosten i lagom tjocka skivor.
Dela brödet i 8 lagom tjocka skivor.
Bred ut ett lager dijonsenap på hälften av brödskivorna.
Skeda sedan ut ett lager av ostkrämen och toppa med gruyèreskivorna och prosciutto cotto.
Använd resterande brödskivor som lock och tryck ihop toasten lite lätt.
Bred ett lager majonnäs på utsidan av brödet. Majonnäsen gör toasten extra frasig och god när du steker den.
Stek toasten gyllene i en stor klick smör och toppa med finhackad gräslök.