Tjogets Eggnog

Tjoget Eggnog
Foto: Tv4

Tjogets Eggnog

Av: Andreas Bergman, Joel Söderbäck

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

15 m + tid i kylen

En krämig och härlig drink med kanel och muskot.

Ingredienser

portioner liter
  • 2 dl grädde (fet)
  • 7 dl mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk kanelstång, riven
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl bourbon (Buffalo Trace Bourbon)
  • 0,5 dl Disaronno

Gör så här

Förberedelser

  1. Koka upp grädden och mjölken med kryddorna och låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Ta av från värmen och ställ förslutet i kylen över natten.

Beredning

  1. Mixa ägg, äggulor och socker tills det bundit sig och blivit en fluffig och luftig smet.
  2. Tillsätt blandningen som du gjorde dagen innan och har i kylen.
  3. Mixa vidare och tillsätt nu Buffalo Trace Bourbon och Disaronno. Mixa lite till. Vill du ha drinken alkoholfri så uteslut spriten.
  4. Buteljera sedan blandningen och förvara i kylskåp tills det är dags att dricka.

Servering

  1. Skaka drinken i en shaker med is och serverar i ett fint whiskeyglas. Riv lite muskot eller choklad över. Servera!