Tjogets Eggnog

Foto: Tv4
Tjogets Eggnog
10 ingredienser
15 m + tid i kylen
En krämig och härlig drink med kanel och muskot.
Ingredienser
- 2 dl grädde (fet)
- 7 dl mjölk
- 0,5 vaniljstång
- 2 tsk riven muskotnöt
- 1 tsk kanelstång, riven
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl bourbon (Buffalo Trace Bourbon)
- 0,5 dl Disaronno
Gör så här
Förberedelser
- Koka upp grädden och mjölken med kryddorna och låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Ta av från värmen och ställ förslutet i kylen över natten.
Beredning
- Mixa ägg, äggulor och socker tills det bundit sig och blivit en fluffig och luftig smet.
- Tillsätt blandningen som du gjorde dagen innan och har i kylen.
- Mixa vidare och tillsätt nu Buffalo Trace Bourbon och Disaronno. Mixa lite till. Vill du ha drinken alkoholfri så uteslut spriten.
- Buteljera sedan blandningen och förvara i kylskåp tills det är dags att dricka.
Servering
- Skaka drinken i en shaker med is och serverar i ett fint whiskeyglas. Riv lite muskot eller choklad över. Servera!