Tiramisu med skogsbär

Tiramisu med skogsbär
Foto: Tv4

Tiramisu med skogsbär

Av: Paolo - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Vad sägs om en krämig tiramisu med skogsbär till dessert?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tiramisu

  • kaffe
  • 10 g strösocker (till kaffet)
  • 5 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g grädde
  • 300 g savoiardikex
  • kakao

Servering

  • 50 g färska blåbär
  • 50 g färska hallon
  • florsocker

Gör så här

Tiramisu

  1. Brygg 5 koppar kaffe, sockra lätt och ställ åt sidan för svalning.
  2. Vispa ägg gulorna med sockret i en blandare minst i 10 minuter tills sockret lösts upp och smeten blir nästan vit.
  3. Tillsätt osten i blandaren på lägsta fart. Under tiden skall du vispa grädden tills den blir ganska hård, men var försiktig med att den inte blir till smör.
  4. Tillsätt grädden med en slickepott med försiktiga rörelser så du får in luft i smeten. Nu är allt redo för att bygga din tiramisu i ett glas.
  5. Börja med att doppa savoiardikexen i kaffet, måste göras snabbt så att inte kexet blir allt för mjuka. Lägg de kaffedoppade kexen i botten, täck över med krämen och sedan kexen igen. Gör tre eller fyra varv. Dekorera med kakaopulver.

Servering

  1. Toppa med skogsbär och dekorera med florsocker.