Tiramisu med matcha och yuzu
Tiramisu med matcha och yuzu
9 ingredienser
20 m + tid i kyl
Gillar du tiramisu? Då måste du testa den här versionen med matcha och yuzu! Spännande kombo och underbart gott!
Ingredienser
Matchakräm
- 250 mascarpone
- 4 dl grädde
- 1,5 msk matcha pulver
- 1,25 dl strösocker
Yuzusaft (att doppa kexen i )
- 120 ml yuzusaft
- 0,5 dl strösocker
- 0,75 dl vatten
Montering
- 20 savoiardikex
Servering
- matcha pulver
Gör så här
Matchakräm
- Mät upp samtliga ingredienser i en bunke och vispa det fluffigt med en elvisp.
- Smaka eventuellt av med mer matcha.
Yuzusaft (att doppa kexen i)
- Blanda alla ingredienser i en skål tills sockret löst sig i saften.
Montering
- Doppa snabbt ett kex i taget i saften och placera i en form som är ca 25x16 cm stor. Det blir ca 10 kex per lager.
- Bred ut ett lager med matchakräm över kexen.
- Gör samma sak en gång till så att det blir två lager med kex och två lager med kräm.
- Ställ in i kylen i minst 30 minuter innan servering.
Servering
- Pudra matcha pulver över tiramisun med hjälp av en tesil eller finmaskig sil.