Tiramisu med julsmaker

tiramisu med juliga smaker
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Tiramisu med julsmaker

10 ingredienser

30 min

Ernsts juliga tiramisutolkning får du bara inte missa. Med smak av apelsin och kanel blir det en garanterad succé i jul!

Ingredienser

  • 10 mandelkubb
  • 1 apelsin
  • 2 dl kaffe
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 250 g mascarpone
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g vit bakchoklad
  • 50 g hyvlad mandel, rostad

Gör så här

  1. Lägg upp kubben i botten på ett fat/skål och riv över skalet från apelsinen. Blöt mandelkubben med saften av en halv apelsin och häll över kaffe.
  2. Skulle kubben inte suga upp allt så kan man hälla av resterande.
  3. Dela äggvitorna från gulorna. Vispa socker och äggulor fluffigt. Vispa i en separat skål vitorna till ett hårt skum.
  4. Blanda ägguleblandningen med vitan och vänd ner mascarponen till en kräm.
  5. Montera mascarponekrämen på mandelkubben.
  6. Pudra över kanel. Skär choklad i strimlor och garnera med rostad mandel och choklad.
  7. Gör gärna en ros av apelsinskal genom att skära en tunn lång remsa av skal, och snurra den till en ros.