Tiramisù med jordgubbar och fläder

0 röster
35 m
10-12
Tiramisù med jordgubbar och fläder
Foto: Ulrika Pousette

”Med fräsch smak av både jordgubbar och fläder. Du kan utesluta limoncello och i stället ta mer flädersaft.” /Maud Onnermark

Receptet är ur boken Lättlagade bufféer för hela året, Semic.

Visa mer
35 m
10-12

Du behöver

  • 2 l jordgubbar
  • 1,5 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 dl limoncello
  • 1 förp savoiardikex, 200 g

Mascarponekräm

  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mascarponekräm
    Separera gulor och vitor, se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt mascarpone och grädde och vispa tills det blir en fast kräm.
  3. Vispa vitorna med rena vispar i ren skål till ett fast skum och vänd ner dem i krämen.
  4. Montering
    Ansa och skiva jordgubbarna.
  5. Blanda flädersaft och limoncello i en djup tallrik. Bryt kexen i bitar så att de går ner i glasen, beräkna ca 2 kex per portion. Doppa dem hastigt i saftblandningen och varva doppade kex med skivade jordgubbar och mascarponekräm. Avsluta med kräm och jordgubbar och stick eventuellt ner en bit kex om du har över. Garnera gärna med små fläderblommor.
29 mars 2019

Laddar fler recept...