Tiramisu med hallon och björnbär

Tiramisu med hallon och björnbär
Foto: Tv4

Tiramisu med hallon och björnbär

2

11 ingredienser

25 m + tid i kyl

Tiramisu är alltid en populär efterrätt. Servera den med hallon och björnbär för att göra den extra fräsch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 espresso (dubbel)
  • 1 msk mörk rom
  • 1 äggvita
  • 2 äggulor
  • 0,5 strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 8 savoiardikex
  • 1 msk kakao
  • hallon
  • björnbär

Gör så här

  1. Blanda avsvalnat kaffe med rom.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Vispa äggulorna tillsammans med socker.
  4. Vispa grädden.
  5. Blanda mascarpone med äggulevispet, tillsätt den vispade grädden och sedan de vispade äggvitorna.
  6. Doppa savoiardikexen en och en i kaffet och lägg några i botten på dessertglas.
  7. Bred ut krämen ovanpå kexen. Fördela ett nytt lager kaffedoppade kex ovanpå och täckt med mer kräm.
  8. Pudra kakao över och lägg hallon och björnbär på toppen.
  9. Desserten ska stå i kallt minst 1 timme innan servering, men är godast dagen efter.