Tiramisu med björnbär och blåbär

Tiramisu med björnbär och blåbär
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Tiramisu med björnbär och blåbär

12 ingredienser

30 m

Avsluta middagen på allra bästa sätt med en krämig tiramisu med björnbär och blåbär.

Ingredienser

portioner6 - 8

Björnbär och blåbär

  • 0,5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 200 g björnbär
  • 200 g blåbär
  • 1 msk ljust muscovadosocker (eller.strösocker)

Mascarponekräm

  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 äggulor
  • 500 g mascarpone
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 förp savoiardikex
  • 0,5 dl fläderblomssaft
  • 0,5 citron, pressad saft och rivet skal

Gör så här

Björnbär och blåbär

  1. Riv citronskal och pressa citronsaft. Blanda med björnbär, blåbär och socker.

Mascarponekräm

  1. Riv citronskal och pressa citronsaft.
  2. Vispa hälften av citronskalet och citronsaften med äggulor och mascarponeost krämigt.
  3. Vispa äggvitor och lite av sockret till ett vitt skum. Tillsätt resterande socker lite i taget under konstant vispning tills det liknar maräng.
  4. Vänd ihop ”marängen” med ägg- och ostkrämen och rör försiktigt till en slät kräm. Ställ kallt i kylskåp.
  5. Halvera savoiardikexen. Blanda flädersaft med resterande citronskal och citronsaft.
  6. Lägg lite ostkräm i botten av burkarna. Doppa ett kex i taget i citron- och flädervätskan och lägg ovanpå krämen. Fyll på med björnbär och blåbär. Varva ytterligare en gång och avsluta med björnbär och blåbär.