Texasburgare med grönmögelost

Texasburgare
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Texasburgare med grönmögelost

18 ingredienser

30-35

Tinas grillade hamburgare på nötfärs eller vildsvinsfärs, toppad med grönmögelost och mjukgrillad lök och serverad i ciabatta. Det är viktigt att vildsvinsbiffarna är genomstekta och uppvärmda till minst 68 grader.

I Sverige kontrolleras allt vildsvinskött som säljs inom livsmedelsbranschen för trikiner. Läs mer om riskerna med trikiner i vildsvinskött på

Smittskyddsinstitutet.se

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

portioner
  • 800 g vildsvinsfärs (eller nöt)
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk malen muskot
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk rökt anchochilipulver
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl vatten, kallt

Ostkräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g grönmögelost, ex kvibille
  • 0,5 citron, saft och skal

Övriga ingredienser

  • 4 gula lökar, med mycket skal på
  • 8 skivor tysk sockersaltad skinka
  • romansallad
  • 4 ciabattabröd
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • olivolja, att ringla över brödet

Gör så här

Texasburgare

  1. Börja med det som tar längst tid! Rulla in lökarna i aluminiumfolie.
  2. Lägg dem på glöden, vänd dem då och då.
  3. Låt de ligga tills de är mjuka, ca 20 min, längre om de är stora.
  4. Blanda färsen med senap, kryddor och vatten.
  5. Forma till burgare och grilla på grillen.
  6. OBS! Använder du nötfärs kan du grilla dem lite röda. Det är däremot viktigt att alltid se till att vildsvinkött blivit genomvärmt till mer än 68 grader innan man äter det.
  7. Gnid in ciabattan med vitlök och lägg på grillen tills de får fin färg.
  8. När burgarna börjar bli klara, grilla skinkskivorna snabbt.

Ostkrämen

  1. Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraiche, citronsaft och rivet skal.
  2. Ta löken från elden och ta ut det innersta, det ska vara alldeles mjukt.
  3. Lägg det i en skål och krossa det med en gaffel eller kläm ut löken direkt på burgaren.

Servering

  1. Lägg lite ostcreme på botten av brödet och lägg på ett salladsblad, burgaren, lök på och avsluta med den bräckta skinkan.
  2. På med locket och ät!