Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kycklingsallad med tryffelmajonnäs
Foto: Tv4
Kycklingsallad med tryffelmajonnäs
Betyg: 3.5 av 5 (22 röster)
22
Spara
Av:
Tina Nordström
Från:
Tinas sommarkök
15
ingredienser
Kyckling
Kycklingsallad
Sallad
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
300 g plockat kycklingkött
200 g vaxbönor
200 g haricots verts (eller brytbönor)
200 g färska bondbönor
2 schalottenlökar, skalad
Majonnäs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
0,5 msk vatten
1-1,5 dl neutral rapsolja
1 msk ev grädde
tryffelolja (till smaksättning)
några droppar citronsaft
2 små salladshuvuden
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skira äggen och lägg gulorna i en skål, ta i senapen/vattnet och vispa runt.
Tillsätt oljan droppvis försiktigt tills såsen tjocknar.
Smaksätt majonnäsen med tryffeloljan och citronsaft.
Vill man kan man ta i 1 msk grädde för att runda av smaken något.
Spritta bondbönorna (plocka ur bönorna ur bönskidan).
Blanchera vaxbönorna, haricots verts och bondbönorna. Kallspola.
Finhacka löken.
Lägg köttet, bönorna och löken i en skål, ta i lite av tryffelmajonnäsen, det ska bara limma inte BADA i majonnäs.
Lägg upp blandningen i salladsskålarna. Gör ett rejält drag med pepparkvarnen, Servera!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Kycklingsallad med tryffelmajonnäs | Köket.se