Tinas krämiga stroganoff
Tinas krämiga stroganoff
17 ingredienser
Tinas variant på klassikern biff stroganoff. Bjud med snabbsaltad gurka och gärna ett gott potatismos till. En perfekt middag att laga i veckan eller till helgen.
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 800 g nötkött (mager, t ex lövbiff, innanlår, rygg eller filé)
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 msk salt
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 msk paprikapulver
- 2 dl vitt vin
- 3 dl buljong (valfri)
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk dijonsenap
- 1 knippe persilja
- 25-30 g smör
- olja
- svartpeppar, nymalen
Saltgurka
- 1 gurka
- 0,75 tsk salt
- ca 1 tsk ättiksprit 12 %
- persiljestjälkar (de som blir över från persiljan som ska vara i grytan)
Till servering
- potatismos
Gör så här
Saltgurka
- Skala gurkan och skär den i stavar.
- Lägg den på en tallrik och strö över salt och ättika. Låt stå i rumstemperatur så länge den kan.
- Plocka bladen från persiljan och skär stjälkarna tunt (spara bladen till stroganofven). Blanda stjälkarna med gurkan precis före servering.
Biff stroganoff
- Strimla köttet så fint du kan. Låt gärna köttet ligga i frysen 20-30 minuter innan du ska använda det så går det lättare att skära tunt.
- Skala och skär löken i klyftor. Skala och vitlöken.
- Hetta upp en vid stekpanna som kan rymma hela stroganoffen.
- Bryn köttet i smör och olja, salta och peppra. Ha i lök och vitlök, fortsätt att bryna några minuter till.
- Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt tomatpurén rosta av sig lite – det betyder att den stickiga syran försvinner och kvar får man tomatsmaken.
- Häll på vinet och låt det få koka upp, tillsätt därefter buljong, grädde och senap.
- Låt allt koka ihop och bli krämigt, det tar 15-20 minuter. Kolla värmen på plattan, det ska inte koka torrt. Smaka av med salt. Hacka persiljan och strö över grytan.
- Servera stroganoffen med potatismos och saltgurka.