Korv i sovsäck
Korv i sovsäck
26 ingredienser
30 min
Barnens favorit! De söta små korvarna avnjuts med hemgjord ketchup, både röd och gul.
Se fler recept från
Ingredienser
Korv i sovsäck
- 4 wienerkorvar
- 2 smördegsplattor
- 8 cheddarost, skivor
- 1 ägg
- 2 msk blandade frö (t ex sesam och pumpafrö)
- 0,5 tsk havssalt
Gul Ketchup
- 5 kvisttomater
- 1 dl mango, i bitar
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 1-1,5 msk tomatpuré
- 1 gul lök (liten)
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk worcestersås
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Röd Ketchup
- 6-8 röda tomater
- 0,5 dl farinsocker
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 1-1,5 msk tomatpuré
- 1 gul lök (liten)
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk worcestersås
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3-6 droppar tabasco
Gör så här
Korv i sovsäck
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut smördegen
- Skär smördegen i 8 spetsiga trianglar.
- Lägg en skiva ost på smördegen.
- Dela korven på mitten och rulla in den i smördegen.
- Pensla med uppvispat ägg och strössla frö och salt på toppen.
- Baka av i ugnen i cirka 7-8 minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Doppa i din hemgjorda ketchup.
Gul och röd ketchup
- Kryssa tomaterna i botten med en kniv
- Lägg tomaterna i kokande vatten, räkna till 16 och ta sedan upp tomaterna.
- Lägg tomaterna i kallt vatten direkt.
- Skala tomaterna.
- Skär dem i bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Lägg tomater, lök, vitlök, ättika, socker i en kastrull.
- Koka upp och låt allting sjuda i lite mer än 20 minuter.
- Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
- Smaksätt med worcestersås, salt och peppar.
- Låt sedan ketchupen kallna. Häll upp på flaska, i kylskåp håller den sig ca 2 i veckor.
- Det är samma procedur för både röd och gul ketchup, byt bara ut de väsentliga ingredienserna som står angivna.