Sallad med bärvinaigrette
Sallad med bärvinaigrette
15 ingredienser
30 min
Den enkla sommarsalladen serveras med en pancostekt cheddarost.
Tips
Servera gärna men ett gott bröd till, att suga upp dressingen med.
Se fler recept från
Ingredienser
sallad
- huvudsallad
- romansallad
- eklövsallad
- 1 knippe rädisa
Vinaigrette
- 1 dl röda vinbär
- 1 dl hallon
- 1 citron, saft från
- 1 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- ost, stekt
- 200 g cheddarost
- 2 ägg, vispade
- 2 dl pankoströbröd
- 3 msk matolja, till stekning
Gör så här
Vinegretten
- Mixa vinbär och hallon med citronsaften.
- Häll upp i en skål och häll i olivoljan, vispa inte runt utan låt den stå tills servering.
Ost
- Skär cirka 1x 2 centimeter bitar av osten.
- Doppa osten i det uppvispade ägget, sedan i ströbrödet.
- Stek i rikligt med olja.
Sallad
- Plocka sallad och tunt skivade rädisor i en skål, och ta i några skedar av vinaigretten.
- Vänd runt, smaksätt med salt och peppar.
- Servera med den friterade osten.