Salvia- och citronris med skaldjur

20 min
4
Salvia- och citronris med skaldjur
Foto: TV4

Supergod paella på Tinas vis.

Se fler recept från

Tinas sommarkök


14 juli 2011
20 min
4

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 3 dl rundkornigt ris, gärna Carnaroli, Avorioris
  • 600 g kokta skaldjur och fisk, ex vis. blåmusslor, krabba, hummer, räkor
  • 2 st gula lökar
  • st vitlöksklyftor, grovt krossade
  • 1 st morot
  • 2 stänger blekselleri
  • 1 st citron
  • 1 rejäl kvist salvia
  • 1 st röd chili, liten
  • 0,5 st citrongrässtång
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet.
  2. Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt
  3. Slå på vatten och koka upp.
  4. Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter.
  5. Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt.
  6. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Vänd ner skaldjuren vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept