Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier

Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier

11

7 ingredienser

Otroligt enkelt och så gott. Grand Marnier är en klassiker om an vill göra goda desserter.

Mise en Place
Skål till björnbären
Skål till att blanda krämen

Ingredienser

  • 250 g frysta björnbär
  • 2 msk likör (t ex Grand Marnier el Drambuie) (valfri)
  • 0,5 limefrukt, skal och saft från
  • 250 g mascarpone
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk ljust muscovadosocker (rågade)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft om du har.
  2. Lägg björnbären i en skål, häll över likören och riv över lime skalet och pressa över saften. Blanda osten med äggulor och vaniljsocker.
  3. Lägg bären i låga portionsformar. Klicka över ostkrämen och strö en tsk muscovadosocker på toppen.
  4. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. Det ska bubbla lite i osten och sockret ska börja smälta.
  5. Servera direkt.