Ananas i karamellsås med rostad kokos

Ananas i karamellsås med rostad kokos
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Ananas i karamellsås med rostad kokos

8 ingredienser

Gott som passar både gammal och ung.

Mise en place:
Elvisp framme och inkopplad
Stor skål att vispa glassen i
Vid kastrull eller wokpanna
Rostad kokos i en torr stekpanna

Ingredienser

  • 0,5 ananas, skalad
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 dl kokos, rostad

Bråttomglass

  • 5 dl vaniljglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk mörk rom

Gör så här

  1. Sätt på en vid halv djup kastrull på spisen. Häll i smör och socker och låt det bli karamelliserat. Alltså lite gyllenbrunt.
  2. Skär ananasen i klyftor, ta bort stammen. Lägg ner i karamellen och låt den få koka med i ca 4 minuter.
  3. Glassen: Vispa grädden lätt. Ta i glassen och romen och vispa till mjukglass konsistens.
  4. Lägg upp ananasen i djupa skålar och klicka i glassen.