Änglahår med broccoli- och mandelpesto
Änglahår med broccoli- och mandelpesto
13 ingredienser
Änglahår, tunn tunn pasta. Servera med broccoli- och mandelpesto samt pepparrot.
Ingredienser
Broccolipesto
- 1 broccoli, i bitar
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 dl mandel, gärna rostad
- 1-1,5 dl parmesanost
- 1-1,5 dl olivolja
- 2 klyftor vitlök
- färsk pepparrot, riven
- 0,5 krm salt
Pastadeg, grundrecept
- 5 ägg (4 hela ägg +1 äggula)
- 450 g durumvetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 2 msk vatten
Gör så här
Broccolipesto
- Mixa till en tät "pesto" i matberedare, smaksätt med riven pepparrot .
Pasta
- Arbeta samman till en smidig deg , lägg en in i kyl och låt vila ca 30-45 minuter.
- Veva ut i pastamaskin till önskad form och koka i saltat vatten 2-3 minuter.
- Blanda upp pastan med peston och toppa med riven pepparrot och lite extra parmesan.