Pulled pork på Tinas vis
Pulled pork på Tinas vis
25 ingredienser
30 m + 1 dygn
Pulled pork, långkokt fläskkarré, serverad i asiatisk pannkaka med Tina Nordströms "hojjsansås" samt rimmad gurka med ingefära.
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré
- 2-3 dl barbequesås
- 0,5 msk paprikapulver
- 2 krm cayennepeppar
- 2 msk olivolja
"Hojjsansås"
- 0,5 dl tahinipasta
- 0,75 msk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,75 msk kaffe
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk mirin
Pannkakssmet
- 5 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 1 citron, rivet skal
- 0,5 citron, saften
- 1 klyfta vitlök, riven
gurka
- 1 gurka
- 0,5 tsk salt
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,5 msk olivolja
Gör så här
Dag 1
- Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
Dag 2
"Hojjsansås"
- Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.
Pannkaka
- Blanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
Ingefärsrimmad gurka
- Skala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.
- Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.
- Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
- Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.