Soppa på vit burksparris med salami

21 röster
25 min
4
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 2 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 660 g vit sparris på burk, med spad [2 burkar]
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 citron, saften
  • ca 8 skiva salami
  • 4 skiva bröd, gärna ciabatta (eller annat bröd med fin skorpa)

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala vitlöken och och krossa den med knivbladet. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  2. Häll i sparrisen, hel eller i bitar, det spelar ingen roll. Den mosar sig snabbt. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och citronsaft. Låt sjuda i 10-15 minuter.
  3. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Häll upp den i djupa tallrikar, toppa med lite bröd brutet i bitar och "riv" ner även salamin i bitar. Servera soppan varm.
23 april 2013