Friterad avokado med zatar och labneh

Friterad avokado med zatar och labneh
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Friterad avokado med zatar och labneh

12

12 ingredienser

30 min

Friterad avokado med labneh och zatar - en riktigt god liten rätt.

Ingredienser

portioner4
  • 3 avokador
  • 1-2 dl labneh (eller avrunnen tjock yoghurt)
  • 1 limefrukt, saft från
  • salt
  • svartpeppar

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten, kallt
  • 2 msk bakpulver

Zatar kryddmix

  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk sumak
  • 3 msk oregano, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör samman frityrsmeten.
  2. Dela , kärna ur och skala avokadon .Skär den i grova bitar och smaksätt limesaft , salt och peppar.
  3. Blanda samman ingredienserna till zatarkryddan, och lägg upp i en liten skål.
  4. Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160 grader eller sätt igång en fritös om du har en.
  5. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten så det täcker frukten rejält, fritera dem ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  6. Lägg upp på tallrikar och servera med labneh och doppa dem i zatarkrydda... stäng ögonen och njut!!!!