Pilgrimsmusslor med melonsallad

Pilgrimsmusslor med melonsallad
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Pilgrimsmusslor med melonsallad

14 ingredienser

Fräsch sommarmelon med lyxkänsla.

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,25 vattenmelon
  • 0,5 galiamelon
  • 0,5 nätmelon
  • 2 knipplökar
  • 1 grön chilifrukt (el. röd chilifrukt)
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe gräslökblommor (el. vattenkrasse)
  • 4 msk limejuice
  • 3 msk mirin
  • 0,5 l cornflakes, krossade
  • 1 äggvita, uppvispad
  • 2 msk olivolja, gräsig
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i valfria snygga bitar, snitta löken och chili i tunna skivor.
  2. Blanda ihop en dressing av mirin, limejuice och olivolja smaksätt med svartpeppar, hacka över örterna grovt.
  3. Vänd ner dressingen i melonsalladen och blanda upp med övriga ingredienser.
  4. Doppa musslorna lätt i äggvita och panera cornflakes.
  5. Halstra pilgrimsmusslorna i en het stekpanna ett 1 minut på varje sida i lite smör och olivolja, smaksätt med salt och peppar lägg upp tillsammans med melonsalladen.