Äppelsorbet med yoghurt

Äppelsorbet med yoghurt
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Äppelsorbet med yoghurt

6 ingredienser

30 m

Enkel sorbet gjord på äppelmust, olivolja och yoghurt.

Receptet ger 1 liter sorbet. Receptet på Ewas äppeltarte hittar du här

Ingredienser

portioner liter
  • 4 dl äppeljuice, färskpressad (eller syrlig frisk äppelmust)
  • 1 dl citron, saft
  • 1,5 dl kvarg (eller tjock yoghurt)
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten

Gör så här

  1. Koka upp äppelmust och socker, smält gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna. Tillsätt citronsaft, olivolja och kvarg/yoghurt i den avsvalnade lagen. Kör till sorbet i glassmaskin.