Trifle med romkörsbär och karamellnötter
Trifle med romkörsbär och karamellnötter
9 ingredienser
Vacker och god dessert i strut. Mascarpone varvas med yoghurt, vaniljsocker och romkörsbär. Toppas med karamelliserade hasselnötter.
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 250 g mascarpone
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2 msk lag, från körsbären
- 1,5 msk rörsocker
- 0,5 vaniljstång
- 4-6 glassrån (och/eller strutar)
- 1 förp inlagda romkörsbär, ca 360 g med lag
Karamellnötter
- 100 g hasselnötter
- 1-2 msk florsocker
Gör så här
- Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och mosa med rörsockret genom att pressa sidan av ett knivblad mot socker och vanilj på en skärbräda.
- Rör sedan ut sockret med mascarpone, yoghurt och lite av körsbärslagen till en slät creme.
- Häll florsocker och nötter i en stekpanna. Låt sockret smälta på medelvärme, när det har karamelliserat sig så häll upp på smörsapper. Låt svalna.
- Hacka hasselnötterna grovt, och varva creme, körsbär och nötter i lager i små strutar eller glas och ställ in i kylen ca 10 minuter innan servering.