Trifle med romkörsbär och karamellnötter

Trifle med romkörsbär och biscotti
Foto: Tv4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Trifle med romkörsbär och karamellnötter

15

9 ingredienser

Vacker och god dessert i strut. Mascarpone varvas med yoghurt, vaniljsocker och romkörsbär. Toppas med karamelliserade hasselnötter.

Ingredienser

portioner4
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk lag, från körsbären
  • 1,5 msk rörsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 4-6 glassrån (och/eller strutar)
  • 1 förp inlagda romkörsbär, ca 360 g med lag

Karamellnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 1-2 msk florsocker

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och mosa med rörsockret genom att pressa sidan av ett knivblad mot socker och vanilj på en skärbräda.
  2. Rör sedan ut sockret med mascarpone, yoghurt och lite av körsbärslagen till en slät creme.
  3. Häll florsocker och nötter i en stekpanna. Låt sockret smälta på medelvärme, när det har karamelliserat sig så häll upp på smörsapper. Låt svalna.
  4. Hacka hasselnötterna grovt, och varva creme, körsbär och nötter i lager i små strutar eller glas och ställ in i kylen ca 10 minuter innan servering.