Tortellini med riven blomkål och cashewnötter
Tortellini med riven blomkål och cashewnötter
9 ingredienser
Enkel pastarätt med tortellini, riven blomkål, hackade cashewnötter och smält cheddarost.
Ingredienser
- 1 förp tortellini
- 0,5 blomkål
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl cashewnötter
- 1 tsk gourmetsalt
- 1 dl cheddarost, riven
- 1 citron
- olivolja
- svartpeppar, ur kvarn
Gör så här
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Riv blomkålen på rivjärn, krossa vitlöksklyftorna med kniv och hacka nötterna.
- Lägg saltet i en stekpannan och ställ den över glöden. Rosta nötterna med saltet ett par minuter innan du lägger i blomkålen, ta i 2 tsk olja och rosta allt gyllenbrunt.
- Lägg upp pastan på ett större fat, strö över osten på den varma pastan och sedan blomkålen. Pressa över citron, ringla över lite olivolja och dra några drag med svartpepparkvarnen.