Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås

292 röster
1 h
1 paj

Den hemliga ingrediensen i Tommys fantastiska rabarberpaj är flingsalt och att servera hemgjord vaniljsås till.

Visa mer
1 h
1 paj

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 kg rabarber
  • 2 dl socker
  • maizena

Vaniljsås

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl socker

Gör så här

  1. Gör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt.
  2. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker.
  3. Häll på smulorna och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter.
  4. Vaniljsås
    Blanda samtliga ingredienser och koka upp försiktigt under vispning, sila genom sil och kyl ned eller servera direkt.
11 april 2014

Laddar fler recept