Mixed grill på fisk och skaldjur

Mixed grill
Foto: tv4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Mixed grill på fisk och skaldjur

18

4 steg att laga

25 ingredienser

45 min

Fisk, skaldjur och grönsaker i en smarrig mix på grillen. Serveras med en majonnäs smaksatt med piementopulver.

Ingredienser

portioner4 portioner

Mixed grill

  • 200 g fjordlax, utan skinn
  • 200 g hälleflundra
  • 100 g torskkind
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 2 råa havskräftor
  • salt
  • chiliflakes
  • olivolja
  • farinsocker
  • 2 gula minipaprikor
  • 2 röda minipaprikor
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 färsk vitlök, med blast
  • 0,5 knippe grön sparris, skalad
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 limefrukt
  • 0,5 fänkål

Servering

  • 0,5 knippe persilja, stjälk och blad
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, saften

Dipp

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • ca 5 dl olivolja
  • 1,5 msk piementopulvver, rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Stycka upp fisk i bitar, klyv kräftorna. Vänd runt all fisk och skaldjur i olja, salt. socker och chiliflakes.
  2. Skär alla grönsaker i sköna bitar och smaka av med salt och olivolja. Kläm fast fisk, skaldjur och grönsaker i halster och grilla.
  3. Mixa citron, olivolja och persilja. Pensla på vid servering.
  4. Dipp
    Vispa äggulor, senap, vinäger tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt, piementopulver och ev lite citron.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer