50 g vita chokladknappar (eller fint hackad vit choklad)
50 g mörka chokladknappar (eller fint hackad mörk choklad)
4 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och låt svalna helt.
Smält den vita chokladen och den mörka chokladen i vars en skål och låt svalna.
Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en annan skål för hand. Sikta därefter i mjöl och salt, vänd runt med en slickepott.
Tillsätt därefter det smält och avsvalnade smöret, vänd runt.
Fördela smeten i två skålar med lika mycket i varje.
Smaksätt ena skålen med vaniljsocker och vit choklad, vänd om.
Smaksätt andra skålen med kakao och mörk choklad, vänd om.
Smöra en form som är 22 centimeter i diameter. Klicka i den ljusa smeten och den mörka smeten osymmetriskt i formen. Dra sedan med skaftet på en sked för att eventuellt få lite marmorering i kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
Servera gärna kladdkakan med lite lättvispad grädde, bär och pudra över florsocker.