Tigerkladdkaka
Tigerkladdkaka
11 ingredienser
40 m
Den här härliga kakan är en kombo av både vit och mörk kladdkaka. Perfekt att mumsa på i veckan!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- smör (till formen)
- ströbröd (till formen)
- 200 g smör
- 50 g vita chokladknappar (eller fint hackad vit choklad)
- 50 g mörka chokladknappar (eller fint hackad mörk choklad)
- 4 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret och låt svalna helt.
- Smält den vita chokladen och den mörka chokladen i vars en skål och låt svalna.
- Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en annan skål för hand. Sikta därefter i mjöl och salt, vänd runt med en slickepott.
- Tillsätt därefter det smält och avsvalnade smöret, vänd runt.
- Fördela smeten i två skålar med lika mycket i varje.
- Smaksätt ena skålen med vaniljsocker och vit choklad, vänd om.
- Smaksätt andra skålen med kakao och mörk choklad, vänd om.
- Smöra en form som är 22 centimeter i diameter. Klicka i den ljusa smeten och den mörka smeten osymmetriskt i formen. Dra sedan med skaftet på en sked för att eventuellt få lite marmorering i kakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
- Servera gärna kladdkakan med lite lättvispad grädde, bär och pudra över florsocker.