Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Tigerkladdkaka

11 ingredienser

40 m

Den här härliga kakan är en kombo av både vit och mörk kladdkaka. Perfekt att mumsa på i veckan!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
kladdkaka
  • smör (till formen)
  • ströbröd (till formen)
  • 200 g smör
  • 50 g vita chokladknappar (eller fint hackad vit choklad)
  • 50 g mörka chokladknappar (eller fint hackad mörk choklad)
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret och låt svalna helt.
  3. Smält den vita chokladen och den mörka chokladen i vars en skål och låt svalna.
  4. Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en annan skål för hand. Sikta därefter i mjöl och salt, vänd runt med en slickepott.
  5. Tillsätt därefter det smält och avsvalnade smöret, vänd runt.
  6. Fördela smeten i två skålar med lika mycket i varje.
  7. Smaksätt ena skålen med vaniljsocker och vit choklad, vänd om.
  8. Smaksätt andra skålen med kakao och mörk choklad, vänd om.
  9. Smöra en form som är 22 centimeter i diameter. Klicka i den ljusa smeten och den mörka smeten osymmetriskt i formen. Dra sedan med skaftet på en sked för att eventuellt få lite marmorering i kakan.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
  11. Servera gärna kladdkakan med lite lättvispad grädde, bär och pudra över florsocker.