Tigerkaka med apelsin

Kungsörnen tigerkaka med apelsin
Foto: Köket

Tigerkaka med apelsin

11 ingredienser

1 h

Ta denna saftiga klassiker till en ny nivå med smak av apelsin - du kommer inte att ångra dig!

läs mer
Kungsörnen Pannkakor

Tips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens Pannkakor.

Läs mer

Ingredienser

portioner tigerkaka
  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl Kungsörnen Kakmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 apelsin, zest och saft
  • 0,25 dl ströbröd
  • 1 msk smör

Topping

  • 50 g mörk choklad
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

Tigerkaka

  1. Mixa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och blanda till en jämn smet.
  2. Dela upp smeten i två bunkar. Smaksätt den ena smeten med kakao och vaniljsocker och den andra med apelsinsaft och zest.
  3. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 l.
  4. Klicka i hälften av den ljusa smeten i formen. Lägg i chokladsmeten ovanpå och avsluta med resten av den ljusa smeten.
  5. Skapa ett mönster genom att dra lätt med en gaffel genom smeten. Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.

Topping

  1. Smält choklad på låg värme i kastrull och drissla sedan över kakan.
  2. Pudra med florsocker.
TIPS!
läs mer
Kungsörnen kladdkaka med cookie dough

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och goda bakrecept.

Läs mer