Tigerkaka med apelsin

Kungsörnen tigerkaka med apelsin
Foto: Köket

Tigerkaka med apelsin

12 ingredienser

1 h

Ta denna saftiga klassiker till en ny nivå med smak av apelsin - du kommer inte att ångra dig!

Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen sockerkakamix NY

Tips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens Sockerkaka mix.

Läs mer

Ingredienser

portioner tigerkaka
  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 apelsin, zest och saft
  • 0,25 dl ströbröd
  • 1 msk smör

Topping

  • 50 g mörk choklad
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

Tigerkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  3. Dela upp smeten i två bunkar. Smaksätt den ena smeten med kakao och vaniljsocker och den andra med apelsinsaft och zest.
  4. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 l.
  5. Klicka i hälften av den ljusa smeten i formen. Lägg i chokladsmeten ovanpå och avsluta med resten av den ljusa smeten.
  6. Skapa ett mönster genom att dra lätt med en gaffel genom smeten. Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.

Topping

  1. Smält choklad på låg värme i kastrull och drissla sedan över kakan.
  2. Pudra med florsocker.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen kladdkaka med cookie dough

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och goda bakrecept.

Läs mer