• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Therese Baalack
Therese Baalack

Vaniljpannacotta

4 steg att laga

6 ingredienser

3h 15 min

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 blad gelatin
  • 3 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g hallon
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.