Mjölkchoklad och kokos tårta

19 november 2007
12

Du behöver

Botten

  • 4 dl kokos
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 4 ägg

Topping

  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 300 g mjölkchoklad av god kvalitet (gärna Jiavarra Lacté från Valrhona)

Gör så här

  1. Botten
  2. Blanda alla ingredienserna till botten. Sätt smeten i en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i 175° i ca 12 minuter. Låt svalna.
  3. Topping
  4. Hacka chokladen. Koka smör, grädde och honung, häll det över den hackade chokladen och rör tills det bildas en slät smet. Häll smeten på den avsvalnade kokosbotten och låt stå till nästa dag innan du dekorerar och serverar tårtan
Kommentera receptet

Fler goda recept