Thailändsk kycklingcurry

Thailändsk kycklingcurry

11 ingredienser

30 min

Att få till rätt smaker på en thailändsk kycklingcurry är enklare än vad man kanske tror! Här är ett recept på en enkel kycklingcurry med massa smak.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Fonden förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk ingefära, färsk, finhackad
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond (alt. Kycklingfond)
  • 2 dl salladslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i centimeterstora bitar.
  2. Hetta upp oljan och fräs vitlök, ingefära och currypasta försiktigt någon minut.
  3. Tillsätt broccoli, lök och paprika och låt det fräsa ytterligare en minut.
  4. Slå i kokosmjölk och fond, låt det koka upp. Lägg i kycklingen och låt det koka sakta i ca 15 minuter tills kycklingen är mör och grönsakerna mjuka.
  5. Servera grytan överströdd med salladslök tillsammans med kokt ris.
  6. Servera gärna rätten till kokt ris.
  7. Tips! Blanda fisksås, lime och socker, slå i lite i taget och smaka av tills du får en perfekt balanserad thaigryta.
  8. För vegetariskt recept – byt ut kycklingen mot tofu. För veganskt recept – byt ut kycklingen mot tofu och ersätt fisksåsen mot en nypa salt (kontrollera och välj en vegansk röd curry).
TIPS!
Fler tips!
Enkel one pot lasagne Touch of taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer