Thailändsk gryta med högrev

Thailändsk gryta med högrev
Foto: Tv4

Thailändsk gryta med högrev

Av: Suchada - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

3-4 h

Kaeng hang le är en thailändsk gryta med högrev som passar perfekt till en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gryta

  • 500 g högrev
  • 2 msk hanglepulver
  • 0,5 ananas
  • 0,5 g palmsocker
  • 0,5 dl tamarindjuice
  • 10 klyftor vitlök (gärna thailändsk)
  • 25 g färsk ingefära
  • 2 msk jordnötter

Hanglepasta

  • 3-10 torkad chilifrukt
  • 3 schalottenlökar (gärna thailändska)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 50 g citrongräs
  • 50 g galangal
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kapi (räkpasta)

Gör så här

  1. Skär högreven i grytbitar.
  2. Mortla kryddorna till hanglepastan ordentligt tills det blir som en currypasta.
  3. Blanda hanglepastan tillsammans med hanglepulvret, ananas och köttet. Låt köttblandningen stå och marinera i minst 3 timmar.
  4. Lägg köttet i en kastrull och häll i vatten i samma nivå. Låt grytan puttra med lock i 1-2 timmar tills köttet är mört. Tillsätt palmsocker, tamarindjuice, vitlöksklyftor och riven ingefära. Rör om grytan och låt puttra ytterligare 15 minuter.
  5. Servera grytan tillsammans med jasminris och tillsätt gärna lite hackade jordnötter vid servering.