Thailändsk basilikakyckling

POPULÄRT
Thailändsk basilikakyckling
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Thailändsk basilikakyckling

10 ingredienser

20 m

Här har vi en av de mest utsökta thailändska rätterna som finns. Thaibasilika är ganska allmänt tillgängligt nu, inte bara från asiatiska butiker utan online och i många stora stormarknader. Severa gärna rätten med lite broccoli för en extra klick grönt. En portion innehåller 294 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 6.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 msk solrosolja
  • 2 lökar, tunt skivade (små)
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 thaichilifrukt, finhackad (röd)
  • 8 kycklinglår, benfria och skinnfria
  • 2 msk soja (reducerad och salt)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 250 g jasminris, förkokt
  • 1-2 dl thaibasilika

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken försiktigt i 5 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och chili och stek i ytterligare 1–2 minuter.
  2. Använd en vass kniv för att skiva kycklingen så fint som möjligt. Lägg ner kycklingen i pannan och öka värmen för att bryna kycklingen överallt.
  3. Tillsätt soja samt ostronsås och låt koka tills kycklingen är genomstekt och glaserad i såsen.
  4. Värm under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner thaibasilikan. Servera med jasminriset och ångad broccoli, om så önskas.